VGC KeurmerkNVM

Duiker Onteigeningen

Zoeken

010 - 466 9 466

Centrumplan Ontwikkeling

Al decennia lang bestaan er plannen in een gemeente in de regio Utrecht om het centrum te herontwikkelen. In de loop van 2008 zijn de plannen dan eindelijk zo ver uitgewerkt dat namens de gemeente wordt gestart met de aankoop van onroerend goed. Verschillende eigenaren en belanghebbenden zijn benaderd omdat zij plaats moeten maken met hun woning of bedrijf voor de herontwikkeling. Duiker Onteigeningen wordt gevraagd om hun belangen te behartigen.

De karakteristieke woning van één van onze klanten moet weg. Zij wonen al tientallen jaren op deze mooie plek, met diverse centrumvoorzieningen op loopafstand. Naast de oorspronkelijke slaapkamers en badkamer op de verdieping, beschikt de woning over een royale aanbouw met daarin de woonkeuken, slaapkamer met openslaande deuren naar de binnentuin en een badkamer. Onze klanten vorderen inmiddels ook wat in leeftijd, waardoor het belang van deze voorzieningen op de begane grond bepalend is geworden.

De gemeente is gestart met actieve verwerving. Dit betekend dat aangekocht wordt tegen volledige schadeloosstelling op basis van de onteigeningswet. Met de deskundigheid en ervaring van Duiker Onteigeningen wordt een begroting gemaakt van de volledige schadevergoeding. En hoewel in de basis sprake is van een eengezinswoning, gaat Duiker Onteigeningen voor een vervangende woning uit van de noodzaak van de voorzieningen op de begane grond. Alleen dan zou immers sprake zijn van gelijkwaardig woongenot!

De schadeloosstellingsaanbieding namens de gemeente voorziet hierin niet. Duiker Onteigeningen brengt zijn eigen schadeloosstellingsbegroting in de onderhandeling en na enkele maanden wordt minnelijk overeenstemming bereikt! Een te koop staande, bescheiden bungalow, niet ver van de huidige woning vandaan, wordt als vervangende woning in de onderhandeling betrokken. En met goede afspraken over verhuiskosten, oplevering en voortgezet eigen gebruik heeft Duiker Onteigeningen opnieuw een succesvolle zaak gedaan.